Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke en best afgestemde voeding voor jouw baby. Uit veel wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het geven van moedermelk veel gezondheidsvoordelen heeft voor jou en de baby. De anti-stoffen in borstvoeding beschermen het kindje tegen infecties. Ook hebben kinderen die borstvoeding krijgen minder vaak last van allergieën. Borstvoeding verkleint de kans op wiegendood. Eén van de voordelen voor jou is een verminderde kans op het ontwikkelen van borstkanker.

Borstvoeding geven is een natuurlijk vervolg op zwangerschap en bevalling en een functie van het lichaam van een vrouw. Ook natuurlijke functies moeten worden geleerd en geoefend. Onderzoek heeft aangetoond dat een goede voorbereiding hierop de kans van slagen vergroot.

Nuttige tips over borstvoeding

  • Wij hebben goede ervaring en werken veel samen met de lactatiekundige en borstvoedingscoach van Borstvoeding & Meer.
  • Zij geven ook Masterclasses bij ons in de praktijk of online.
  • Een goede site met uitgebreide informatie over borstvoeding is www.borstvoeding.com.

Kunstvoeding

Er kunnen altijd redenen zijn waarom je geen borstvoeding kunt of wilt geven. Jij en je partner nemen deze beslissing. Het is daarom ook niet nodig om deze keuze aan wie dan ook te verantwoorden. Er zijn in Nederland veel kunstmatige zuigelingenvoedingen voor verschillende omstandigheden op de markt. Voor adviezen of vragen hierover kun je altijd bij ons terecht. Ook kun je terecht bij de hulplijn van Nutricia door te bellen naar 0800-0222626.