Wat is Centering Pregnancy?

Centering Pregnancy is een groepsvorm van zwangerschapsbegeleiding. Elke controle kom je samen met 10 tot 14 andere vrouwen die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend als jij.

Centering Pregnancy bij Doula

Je kunt bij ons kiezen om deel te nemen aan Centering Pregnancy. De verloskundigen van Doula hebben inmiddels ruim 100 groepen vrouwen begeleid. Wij ervaren deze vorm als een waardevolle verbetering van de kwaliteit en inhoud van zorg. Je wordt begeleid door een vaste verloskundige en een co-worker zoals onze vaste kraamverzorgende Monique, of assistente Esther.

Onze praktijk is ook te vinden in een reportage over Centering Pregnancy. Wellicht krijg je zo een duidelijker beeld van deze bijeenkomsten.

Er zijn 9 bijeenkomsten van 2 uur gepland tijdens je zwangerschap, hierdoor kunnen we dieper op onderwerpen in gaan dan op spreekuur. Het eerste half uur besteden we aan medische controles, zoals het beluisteren van het hartje van jullie kindje en het meten van je bloeddruk. Daarnaast zijn er drie bijeenkomsten over de bevalling en kraamperiode, waarbij het wenselijk is dat alle partners de gehele bijeenkomst aanwezig zijn. Ook na de bevalling organiseren we een bijeenkomst met jullie kindjes. 

Tell me and I forget.
Teach me and I remember.
Involve me and I learn.

In de bijeenkomsten speelt jullie eigen inbreng een belangrijke rol. Daarnaast wordt informatie gegeven en gepraat over de dingen die je tegenkomt deze periode en wat dat voor jou, je partner of je familie betekent. Op verzoek nodigen wij een professional uit om te komen praten over een specifiek onderwerp. Denk hierbij aan een dietiste, lactatiekundige of gynaecoloog.

Centering Pregnancy is een vrije keuze. Tijdens jouw (altijd individuele) intake overleggen we welke zwangerschapszorg jouw voorkeur heeft.

Centering nu ook voor Arabisch sprekende vrouwen

Gezien onze multiculturele populatie zien wij dat het waardevol is ook Centering Pregnancy te kunnen bieden aan vrouwen die geen Nederlands spreken maar wel Arabisch. Wij zijn hier voor een aparte groep gestart, en hier is een tolk bij aanwezig, Nour. Zij is ook nog eens verloskundige!